ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέρασαν δεκαετίες προκειμένου να βρει ανταπόκριση το πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, να λειτουργήσει στην πόλη μας παράρτημα του Ταμείου Νομικών, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και ουσιαστικά οι συνάδελφοι. Με συνεχείς, άοκνες και μεθοδικές ενέργειες, η διοίκηση του ΔΣΘ δια του Προέδρου του, κ. Ευστάθιου Κουτσοχήνα, και του Ταμία, κ. Αναστάσιου Ντούγκα, ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατόρθωσε να επιτύχει τη λήψη απόφασης, με την οποία δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη γραφείο του ΕΦΚΑ/Τομέας Νομικών, στο οποίο μεταφέρεται το σύνολο των φακέλων και όλα τα σχετικά αρχεία των νομικών της Θεσσαλονίκης, που τηρούνταν στο άλλοτε Ταμείο Νομικών. Η επιμέλεια και ο συντονισμός της μεταφοράς των φακέλων καθώς και η επιτυχής υλοποίηση του έργου φέρουν το ουσιαστικό και ανεξίτηλο αποτύπωμα του ΔΣΘ, τον οποίον εμπιστεύτηκαν οι φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Η απόφαση και η υλοποίηση του έργου ανακοινώθηκε  σήμερα παρουσία του κ. Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Περίπτερο του ΔΣΘ στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας μία ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών και συγχρόνως αποτυπώθηκε η αποτελεσματική συνεργασία του ΔΣΘ με όλους τους φορείς, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους συναδέλφους, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή της επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κας Μαρίας Αντωνίου.

Το γραφείο αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τις επόμενες ημέρες και πλέον οι συνάδελφοι δε θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, που επί δεκαετίες αποτελούσε διαρκές και δίκαιο παράπονο, αλλά θα μπορούν άμεσα να διεκπεραιώνουν όλες τις υποθέσεις τους, που σχετίζονται με ζητήματα ασφάλισης του κλάδου των νομικών, καθώς όλοι οι φάκελοι και τα σχετικά στοιχεία, που τους αφορούν, θα βρίσκονται εδώ.

Η εξέλιξη αυτή αναμφίβολα σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής και την απαρχή μίας νέας καλύτερης καθημερινότητας για τους συναδέλφους.

Ο ΔΣΘ συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των δικηγόρων, με αποτελεσματικότητα, με έργο ουσίας, αναδεικνύοντας τη θέση του δικηγόρου, καθώς το κύρος των Δικηγόρων συγκαθορίζει το κύρος της Δικαιοσύνης.

Συνημμένα: Η με αρ. 312995/17.8.21 απόφαση του Διοικητή του eΕΦΚΑ

                  Το με αρ. 3868/19.8.2021 ΦΕΚ (τεύχος Β’)