ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 85Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει (περίπτερο 15, stand 12) επιδιώκοντας να αναδείξει τον ρόλο του δικηγόρου ως συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία.

Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα,ο οποίος εγκαινίασε το περίπτερο του ΔΣΘ σε μια λιτή εκδήλωση τηρουμένου του αυστηρού πρωτοκόλλου λειτουργίας της ΔΕΘ, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα, κ. Πάνου Αλεξανδρή, της επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κας Μαρίας Αντωνίου, των προϊσταμένων των δικαστικών σχηματισμών του Εφετείου Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Νάστα, και του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κας Ευαγγελίας Αρβανίτου και των Αντιδημάρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Κυριζίδη και Κούπκα, προωθήθηκαν θεσμικά ζητήματα του κλάδου, ενώ έγινε ενημέρωση για τις πρόσφατες δράσεις του Συλλόγου.Από το ΔΣ του ΔΣΘ παραβρέθηκαν οι κ.κ. Στυλιανός Μαυρίδης, Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Κουτσός, Β’ Αντιπρόεδρος, και Πέτρος Σαμαράς, Γεν. Γραμματέας. Η έναρξη δε λειτουργίας του περιπτέρου συνδυάστηκε και με την ανακοίνωση της ιστορικής εξέλιξης που συνιστά ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των δικηγόρων Θεσσαλονίκης, τη μεταφορά του τέως Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη για την άμεση εξυπηρέτηση του νομικού κόσμου της πόλης μας.

Ο Υπουργός, κ. Τσιάρας, συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο του ΔΣΘ και το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζοντας ότιο ΔΣΘ καταφέρνει με ήπια, σοβαρά και μετριοπαθή βήματα να είναι ένα πραγματικά θετικό παράδειγμα για όλη την Επικράτεια, για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους και ότι «αυτό πρέπει να είναι ουσιαστικά το κεκτημένο μας από δω και πέρα σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσουμε, να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να επιταχύνουμε τον χρόνο της απονομής της, να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς, αλλά κυρίως να υπηρετήσουμε το πραγματικό συμφέρον της κοινωνίας, ο καθένας από τον ρόλο που έχει ταχθεί». Σημείωσε δε ότι: «Η για δεύτερη φορά συμμετοχή του ΔΣΘ στη ΔΕΘ επιβεβαιώνει ότι αν θέλεις κάτι να το κάνεις, μπορείς να το κάνεις, με πρόσφατο παράδειγμα και τα εγκαίνια του Ιατρείου και του Εντευκτηρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και της σύγχρονης Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, τα οποία αποτελούν κοσμήματα για όλο τον νομικό κόσμο». Τέλος, αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του υπουργείου, τονίζοντας μέχρι τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αναμόρφωση όλων των κωδίκων, με την οποία εκσυγχρονίζεται όλο το νομικό οπλοστάσιο, γνωστοποίησε την κατασκευή νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και στις Σέρρεςμέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ειδική μνεία έκανε για τη ριζική ανακαίνιση -όχι μόνο ενεργειακή αναβάθμιση- του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης που ικανοποιεί έναν προβληματισμό και μια ανάγκη, η οποία τα τελευταία χρόνια κατέστη εντελώς απαραίτητη.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα το περίπτερο του ΔΣΘ επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο επιδόθηκε, σε ανάμνηση της επισκέψεώς του, σε ειδική δερματόδετη έκδοση ο πρώτος τόμος του επιστημονικού περιοδικού «Αρμενόπουλος» (1946-1947), ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας κ.ά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά δίνει δυναμικά το παρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία του ενισχύεται η εξωστρέφεια και μέσα από το φυλλάδιο που διανέμεται στους επισκέπτες του περιπτέρου αναδεικνύεται το πολυεπίπεδο έργο του. Σας προτρέπουμε να το επισκεφθείτε!

Πατείστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την ημέρα έναρξης.