ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ. ΣΤΗΝ 85Η ΔΕΘ

Άλλος ένας κύκλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του σημαντικότερου ίσως οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού γεγονότος της χώρας, έκλεισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην 85η Δ.Ε.Θ., που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, κατάφερε να αναδείξει τον ρόλο του δικηγόρου ως συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία.

Περαιτέρω θέμα της φετινής συμμετοχής αποτέλεσε η ψηφιακή δικαιοσύνη και τα ψηφιακά εργαλεία που τίθενται στη διάθεση των συλλειτουργών της δικαιοσύνης, με σκοπό η εικόνα της καθημερινότητας της δικαστικής διαδικασίας να αλλάξει ριζικά προς όφελος όλων των παραγόντων της δίκης και ιδιαίτερα των πολιτών, καθώς και οι πρόσφατες δράσεις του Δ.Σ.Θ. και η λειτουργία των κέντρων Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης υπό τη θεσμική εγγύησή του. Επιπλέον, οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις παροχές του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΤΑΔΙΘ), καθώς και για τις δυνατότητες της βάσης νομικών δεδομένων Sakkoulas Online των Εκδόσεων Σάκκουλα.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου του ΔΣΘ πραγματοποιήθηκε την 11η Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γεωργίου Κώτσηρα, του Γενικού Γραμματέα, Πάνου Αλεξανδρή, των προϊσταμένων των δικαστικών σχηματισμών του Εφετείου Θεσσαλονίκης, Χρήστου Νάστα και του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Αρβανίτου, των Αντιδημάρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.κ. Εφραίμ Κυριζίδη και Μιχάλη Κούπκα, και του Προεδρείου του ΔΣ του ΔΣΘ, Ευστάθιου Κουτσοχήνα, Προέδρου, Στυλιανού Μαυρίδη, Α’ Αντιπροέδρου, Γεώργιου Κουτσού, Β’ Αντιπροέδρου, Πέτρου Σαμαρά, Γεν. Γραμματέα και Αναστάσιου Ντούγκα, Ταμία.

Αναγνώριση δε του σημαντικού ρόλου του σύγχρονου δικηγόρου, που βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία και συμμετέχει ενεργά στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας, αποτέλεσαν οι ιδιαίτερα τιμητικές επισκέψεις στο περίπτερο του Δ.Σ.Θ. Ειδικότερα το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα ΕυθυμίουΚατερίνα Νοτοπούλου, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Πειραιώς, Γιώργος Σταματογιάννης, Λαμίας, Αθανάσιος Μακρυγιάννης, Πατρών, Αθανάσιος Ζούπας, Μεσολογγίου, Χρήστος Παΐσιος, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες, δικηγόροι τόσο μέλη του Συλλόγου μας όσο και άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο περίπτερο του ΔΣΘ συνδυάστηκε και με την ανακοίνωση της ιστορικής εξέλιξης, που συνιστά ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των δικηγόρων Θεσσαλονίκης, τη μεταφορά του τέως Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη για την άμεση εξυπηρέτηση του νομικού κόσμου της πόλης μας.

Σημαντική, επίσης, ήταν η παρουσία του Δ.Σ.Θ. και στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM στο οποίο ως επισπεύδων της θεματικής «Επιτάχυνση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης» συμμετείχε διά του Προέδρου του, Ευστάθιου Κουτσοχήνα, στο πάνελ με ομιλητές τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, την Αρεοπαγίτη και τέως Διευθύντρια Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για την κατεύθυνση της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στην ΕΣΔι, Μαρία Χασιρτζόγλου, τον ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής και Πρόεδρο της Δ. Επιτροπής ΔιΠαΕ, Αθανάσιο Καΐση και τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δ.Σ.Α., Δημήτριο Βερβεσό.

Τέλος, ο Δ.Σ.Θ. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της συμμετοχής του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την ευγενική τους προσφορά και ειδικότερα: το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΤΑΔΙΘ), τις Εκδόσεις Σάκκουλα και τη βάση νομικών δεδομένων Sakkoulas Online, καθώς και την τράπεζα νομικών πληροφοριών NOMOS – INTRASOFT.

– Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο που διανεμήθηκε από τον Δ.Σ.Θ στους επισκέπτες του περιπτέρου του.

– Τη συζήτηση στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=iNioSe3inZE

–  Συνημμένες φωτογραφίες

Συνημμένα αρχεία: