Ενημέρωση για την προμήθεια αντισηπτικών υγρών από τον ΔΣΘ για τις ανάγκες του Δικαστικού Μεγάρου, των Υποθηκοφυλακείων, Κτηματολογικών Γραφείων και λοιπών Υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το τελευταίο διάστημα διακινούνται στο διαδίκτυο ανυπόστατες φήμες και αιτιάσεις καθώς και αριθμοί, οι οποίοι απέχουν μακράν της αλήθειας, αναφορικά με την προμήθεια και διάθεση αντισηπτικών υγρών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του ΔΣΘ και η διαχείριση των οικονομικών του δεν λαμβάνει χώρα μέσω του διαδικτύου, όπου ο καθένας διατυπώνει με άκρατη ευκολία και αναπόδεικτα την άποψή του, χωρίς να έχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση από τον ίδιο το  Σύλλογο.

Σας ενημερώνουμε ότι η αγορά των αντισηπτικών υγρών προς διάθεσή τους στο Δικαστικό Μέγαρο, στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποθηκοφυλακεία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στις Δικαστικές Φυλακές, στις εξετάσεις ασκουμένων το καλοκαίρι του 2020 στο Βελλίδειο και σε όποια υπηρεσία σχετίζεται άμεσα με την δικηγορική δραστηριότητα, κρίθηκε απαραίτητη σε μία χρονική συγκυρία, στην οποία οι ανάγκες για ύπαρξη αντισηπτικών υγρών ήταν άμεσες και επιτακτικές, υπήρχαν μάλιστα και διαστήματα με σοβαρές ελλείψεις στην αγορά και με στόχο την προστασία των συναδέλφων, οι οποίοι κινούνται και εργάζονται στους ανωτέρω χώρους, αλλά και την αδήριτη ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτές και λειτουργικές οι υπηρεσίες αυτές.

Με δεδομένη την «ανακοίνωση» και διακίνηση στο διαδίκτυο διαφόρων χρηματικών ποσών ζητήθηκε από το λογιστήριο ενημέρωση για το ακριβές χρηματικό ποσό που διατέθηκε για την αγορά αντισηπτικών. Κατόπιν σχετικού ελέγχου προέκυψε ότι το συνολικό ποσό που διέθεσε ο ΔΣΘ κατά τα έτη 2020 και 2021 (συνολικό διάστημα 20 μηνών) για την αγορά αντισηπτικών υγρών για την κάλυψη των αναγκών των ανωτέρω υπηρεσιών ανέρχεται στο ποσό των 79.568,67 Ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά στην αγορά αντισηπτικών υγρών, που καλύπτει το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα και ο έλεγχος διενεργήθηκε με πλήρη αντιπαραβολή ενταλμάτων πληρωμής και παραστατικών αγοράς.

Για την παραπάνω δράση του, που αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του για την προστασία της υγείας των συναδέλφων και τη διασφάλιση της λειτουργίας των Υπηρεσιών, ο ΔΣΘ δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες όλων των ανωτέρω φορέων, όπως του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου, του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, του Προϊσταμένου του Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, της Προϊσταμένης του Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου Λαγκαδά, της π. Προϊσταμένης του Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου Βασιλικών.

Συνημμένα: Οι επιστολές των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών