ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY: Επίσκεψη Διοικητή και Υποδιοικητή ΕΦΚΑ για επιθεώρηση του νέου γραφείου του τ. Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο γραφείο του ΕΦΚΑ/Τομέας Νομικών στον 2ο όροφο του κτηρίου πρώην ΙΚΑ Πύλης Αξιού που γειτνιάζει με το Δικαστικό Μέγαρο επισκέφτηκαν σήμερα ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής και ο Υποδιοικητής Αλέξανδρος Βαρβέρης συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΔΣΘ Ευστάθιο Κουτσοχήνα, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πορεία υλοποίησης του έργου, την εγκατάσταση των υπαλλήλων που εκπαιδεύτηκαν και συνεχίζουν να τηλεκπαιδεύονται για τον σκοπό αυτό και εν γένει τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας του γραφείου που θα εξυπηρετεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου τους νομικούς της Θεσσαλονίκης στην πόλη τους.

Μέχρι πρότινος όλοι οι φάκελοι και τα σχετικά αρχεία που αφορούν τους νομικούς της Θεσσαλονίκης τηρούνταν στο άλλοτε Ταμείο Νομικών στην Αθήνα, γεγονός που καθιστούσε τη συναλλαγή ιδιαιτέρως δυσχερή τόσο λόγω της απόστασης όσο και της αδυναμίας επικοινωνίας με τον φορέα. Η ανάγκη για άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των δικηγόρων της πόλης ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική και μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες όλων των διοικήσεων του Δ.Σ.Θ.

«Πλέον αλλάζουν όλα στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων» τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣΘ Ευστάθιος Κουτσοχήνας, εστιάζοντας στις νέες γενιές που θα καρπωθούν τα οφέλη από τη λειτουργία του νεοσύστατου γραφείου χωρίς να έχουν γνωρίσει την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προηγούμενες γενιές. «Εντέλει οι προσπάθειές μας απέδωσαν, η απόφαση ελήφθη και η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη γραφείου του ΕΦΚΑ/Τομέας Νομικών είναι πλέον γεγονός, καθώς έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των φακέλων, με στόχο η μέχρι σήμερα εμπειρία ακραίας ταλαιπωρίας και αγανάκτησης, που επί δεκαετίες αποτελούσε μόνιμη πηγή δίκαιων παραπόνων, να δώσει τη θέση της στην ικανοποίηση άμεσης διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων, που σχετίζονται με ζητήματα ασφάλισης του κλάδου των νομικών». Τέλος σημείωσε ότι «ο διαχωρισμός και η μεταφορά των φακέλων των συναδέλφων από τα κεντρικά γραφεία της Αθήνας πραγματοποίηθηκε από τον ΔΣΘ υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΔΣΘ αναμφίβολα συμβάλλει στην αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματος των δικηγόρων, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να συναλλάσσονται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία με τον ασφαλιστικό τους φορέα».

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, για την υλοποίηση της απόφασης και την άριστη συνεργασία με τον ΔΣΘ, δηλώνοντας ταυτόχρονα το προσωπικό τους ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος της μεταφοράς και λειτουργίας του τ. Ταμείου Νομικών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ζήτησαν και έλαβαν λεπτομερή ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας στελέχωσης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων, για τον χώρο όπου στεγάζεται πλέον η υπηρεσία καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια υλοποίησης της απόφασης.

Οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Συνημμένα:   – ΦΕΚ ΤΑΝ

                  – Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο νέο γραφείο.

Συνημμένα αρχεία: