ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟNΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΣΑ.

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Σας εύχομαι εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) ένα πολύ χαρούμενο φθινόπωρο.

Η  Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά σε συνεργασία με τον ΔΣΑ Επιστημονικές Εκδηλώσεις – Σεμινάρια Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου με τίτλο «ΤΟ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. (7, 14, 21 Οκτωβρίου, 11, 25 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου 2015). Σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικά το  πρόγραμμα των Επιστημονικών Εκδηλώσεων της Ένωσης Δημοσιολόγων στον ΔΣΑ για την περίοδο Οκτώβριου – Δεκέμβριου 2015. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στις επιστημονικές εκδηλώσεις γίνονται και ηλεκτρονικά από 1.10.2015 στο [email protected]. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον τα 4 από τα 6 σεμινάρια Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα σας το αποστέλλουμε σε word ώστε να μπορείτε να τo αναρτήσετε εύκολα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και  σε νομικές ή ενημερωτικές ιστοσελίδες. Επίσης σας παρακαλούμε θερμά να το προωθήσετε ηλεκτρονικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων ξεκινά από το φθινόπωρο του 2015 την λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού free access επιστημονικού περιοδικού «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» (αναλυτικότερα www.dimosiodikaio). Προσκαλούνται τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στο [email protected]) πρωτότυπες και αδημοσίευτες  επιστημονικές μελέτες (ως 6000 λέξεις), σχολιασμούς δικαστικών αποφάσεων (ως 3000 λέξεις)  και βιβλιοπαρουσιάσεις (ως 1500 λέξεις) προς δημοσίευση στο νέο ηλεκτρονικό free access επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ».

 

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) το Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) με θέμα «Το Δημόσιο Δίκαιο μέσα από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων».

 

Ο στόχος της  ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς,  η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων, που ήδη αριθμεί 345 μέλη, είναι πάντα ανοικτή σε νέα μέλη. Υπενθυμίζεται ότι ως  προϋπόθεση για την εγγραφή στην Ένωση Δημοσιολόγων τίθεται η κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο/Διοικητική Επιστήμη) ή η ιδιότητα του Διοικητικού Δικαστή, του Νομικού Συμβούλου του Κράτους και του Μέλους/Ειδικού Επιστήμονα  Ανεξαρτήτων Αρχών.  

 

 

Η πρώτη επιστημονική εκδήλωση της Ένωσης Δημοσιολόγων στον ΔΣΑ θα λάβει χώρα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 6-8 ΜΜ με θέμα «Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διοικητική Δίκη» και ομιλητές τον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Αθανάσιο Ράντο και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κυρία Ευγενία Πρεβεδούρου. Θα χαρούμε να τα πούμε από κοντά σε λίγες μέρες στον ΔΣΑ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

 

Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος

 

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)