Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δεκέμβριος 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη μελών της διοίκησης του Δ.Σ.Θ.
στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλης Λαμτζίδης και το μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., κα Ρωξάνη Κωστατζίκη σήμερα Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή του Δ.Σ.Θ. στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που προετοιμάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους.   

Σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο της γιορτής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. τόνισε την ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία του Δικηγορικού Συλλόγου και υπογράμμισε την πρόθεση του Συλλόγου για υποστήριξη κάθε προσπάθειας των κρατουμένων, τόσο σε ηθικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Ο Δ.Σ.Θ. συμμετείχε στην πραγματοποίηση της γιορτής με οικονομική συνεισφορά, ενώ πρόσφερε και δώρα στους 71 συνολικά εκπαιδευόμενους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Δ.Σ.Θ. συνάντησε τον διευθυντή των φυλακών και ζήτησε πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τώρα οι κρατούμενοι. Η διεύθυνση των φυλακών επισήμανε το οξύτατο πρόβλημα υπερπληθυσμού, σε σημείο που τουλάχιστον 200 άτομα κατάδικοι-υπόδικοι κρατούνται σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και στη Διεύθυνση Μεταγωγών μέχρι για τέσσερις μήνες. Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ.Θ. ανέλαβε την υποχρέωση να ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα άμεσα, ριζικά και μακροπρόθεσμα.