Συνάντηση Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008 συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων του Δ.Σ.Θ. και της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Στη συνάντηση μετείχαν, εκτός από τους δύο Προέδρους, από την πλευρά του Δ.Σ.Θ. ο κ. Ιωάννης Κοτζαμανίδης, Α’ Αντιπρόεδρος, οι κ.κ. μέλη του Δ.Σ. Ελευθέριος Μυλωνάς, Ρωξάνη Κωστατζίκη, Φωτεινή Αχτσίδου, Γιάννα Παναγοπούλου, Ειρήνη Σιδηροπούλου, Σόνια Μελανεφίδου, Ιωάννης Κωνσταντίνου και Χρήστος Μπακέλλας και η υπεύθυνη τύπου και δημοσίων σχέσεων , κα Δήμητρα Δημητρακοπούλου και από την πλευρά της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ο κ. Αναστάσιος Φωκιανίδης, Γεν. Γραμματέας, οι κ.κ. μέλη του Δ.Σ. Βασίλειος Κοντογουλίδης και Μαρίνα Μεϊντάνη, ο Διοικητικός Διευθυντής, κ. Γιάννης Κοτσιφός και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης, κ. Στρατής Μαυραγάνης.  

 

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι με τη συνάντηση αυτή εγκαινιάζουν μια τακτική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων για τα επιμέρους επαγγελματικά ζητήματα, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν την τοπική αλλά και την ελληνική κοινωνία, όπως της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας της πληροφόρησης κλπ.

 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συστήσουν μια κοινή εξαμελή Επιτροπή, που θα αναλάβει –μεταξύ άλλων- την υπογραφή ενός μνημονίου κοινής δράσης. Άμεσος στόχος αυτής της δράσης είναι η αναβίωση με νέους όρους του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών στην πόλη μας.

 

Αντικείμενο συζήτησης, επίσης, υπήρξε και η ανάγκη κατάργησης των σχετικών διατάξεων του «τυποκτόνου» νόμου, με βάση τις οποίες επιβάλλονται ιδιαίτερα επαχθείς αποζημιώσεις σε βάρος δημοσιογράφων που καταδικάζονται σε αποζημιώσεις από τα δικαστήρια για «προσβολή προσωπικότητας».

 

Τέλος, αποφασίστηκε οι δύο φορείς να αναλάβουν από κοινού τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης με το θέμα το πρόβλημα αυτό.

 

 

Για τον Δ.Σ.Θ. Για την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
Μανόλης Λαμτζίδης Μόσχος Βοϊτσίδης