Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη, 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Με αφορμή το σημερινό εορτασμό της 35ης επετείου από την ηρωική εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973 ΚΑΛΟΥΜΕ τις δικαστικές, εισαγγελικές αρχές και τις αστυνομικές δυνάμεις να λάβουν κυριαρχικά υπόψη τους ότι με τις σημερινές συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις εκφράζονται οι πολίτες ασκώντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

 

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ την ακαδημαϊκή κοινότητα της πόλης για την απόφασή της να περιφρουρήσει η ίδια τους πανεπιστημιακούς χώρους, διατηρώντας τους ανοιχτούς με εκδηλώσεις και συζητήσεις.

 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους τους πολίτες και τους ΚΑΛΟΥΜΕ να σεβαστούν το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ, που αποτελεί «δημοκρατικό κεκτημένο», υπενθυμίζοντάς τους ότι η ΚΑΤΑΛΥΣΗ του πριν από 35 χρόνια από την τότε δικτατορική κυβέρνηση αποτέλεσε ένα από τα πλέον σκοτεινά σημεία της δράσης της.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ από όλους όσους τυχόν το σχεδιάζουν, να απέχουν από πράξεις βίας διότι με τον τρόπο αυτό σπιλώνουν το νόημα του εορτασμού και με τη δράση τους αυτή μπορεί να δώσουν σοβαρή αφορμή για την ΚΑΤΑΛΥΣΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.

 

Οι σημερινές διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και πορείες αποτελούν για την πόλη μας «άσκηση δημοκρατίας», στην οποία καλούμαστε όλοι μας να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Μανόλης Αν. Λαμτζίδης                     Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης