Δραστηριότητες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια

Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2010

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Δραστηριότητες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια

Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη (Edirne), κα Παρασκευή Τζεβελέκη, επισκέφθηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ. κ. Μανόλη Λαμτζίδη και τα μέλη της διοίκησης, κ. Νικόλαο Βαλεργάκη (Γεν. Γραμματέα), Ελευθέριο Μυλωνά (Μέλος Δ.Σ.) και Ιωάννη Μακρή (Μέλος Δ.Σ.). Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για τη διοργάνωση, το διάστημα από 16 μέχρι 18 Απριλίου 2010, κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του αδελφοποιημένου Δικηγορικού Συλλόγου Αδριανούπολης (Edirne) και ειδικότερα έκθεσης ζωγραφικής, ζωγράφων δικηγόρων μελών των δύο δικηγορικών συλλόγων. Κατά τη συνάντηση , η Ελληνίδα Πρόξενος ενημέρωσε τη διοίκηση του Δ.Σ.Θ. ότι το ενδιαφέρον των συναδέλφων για την εκδήλωση αυτή είναι πολύ μεγάλο, ο δε αριθμός των ενδιαφερομένων ανέρχεται περίπου σε 100 άτομα!

Παράλληλα, εξετάστηκαν και άλλες παράμετροι και δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας που σχετίζονται με την αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων. Επίσης, η Ελληνίδα Πρόξενος μετέφερε προς τη διοίκησης του Συλλόγου τα συγχαρητήρια του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά και για την προηγούμενη που αναφερόταν στην αδελφοποίηση με το Δικηγορικό Σύλλογο Προύσας και την διοργάνωση εκδήλωσης για τη διαμεσολάβηση με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Άγκυρας, του Εσκί Σεχίρ, της Αδριανούπολης, της Προύσας, αλλά και με τον Δικηγορικό Σύλλογο του Μπλαγκόεβγκραντ (Βουλγαρία).

Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο Εθνικός Δικηγορικός Σύλλογος Σερβίας απέστειλε προς το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, επιστολή με την οποία προσκαλεί τον Πρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου να επισκεφτούν για το διάστημα από 26 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2010 το Βελιγράδι, με αφορμή τη διοργάνωση εορτασμών για την «ΗΜΕΡΑ του ΣΕΡΒΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ». Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα διοργανωθούν και συζητήσεις μεταξύ των αποστολών και αντιπροσωπειών των ξένων δικηγορικών συλλόγων και εκπροσώπων των τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων της Σερβίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους σήμερα (κατάρτιση, προστασία επαγγέλματος κ.λ.π.), στις οποίες ο Δ.Σ.Θ. κλήθηκε να συμμετάσχει. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι ο Εθνικός Δικηγορικός Σύλλογος Σερβίας αποφάσισε, ύστερα από εισήγηση του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια των πιο πάνω εκδηλώσεων, να βραβεύσει τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη.

Για το σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση θα μεταβούν στο Βελιγράδι ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ., κ. Μανόλης Λαμτζίδης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νικόλαος Βαλεργάκης και τα μέλη του Συμβουλίου, κκ. Ελευθ. Μυλωνάς, Δήμος Ψαρρής και Αθανάσιος Αλεξόπουλος.