ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 01 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

52 μέλη οικογενειών (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη) και 15 ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, που έχουν αιτηθεί ΑΣΥΛΟ και αναμένουν απάντηση από τις Ελληνικές Αρχές, μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στον ξενώνα «Κέντρο υποδοχής Προσφύγων» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Φιλίππου –Σιατίστης γωνία) .

Τα άτομα αυτά απειλούνται, για λόγους που δεν αφορούν τα ίδια, με έξωση και το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν χάρη στην ανοχή των αρμοδίων, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην επιβίωσή τους. Ο Δ.Σ.Θ.
απευθύνει έκκληση στα μέλη του, με σκοπό την ανακούφιση αυτών των ατόμων, να συγκεντρώσουν και να παραδίδουν από σήμερα και κάθε μέρα στο «Στέκι Μεταναστών» (Ερμού 23), μετά τις 19.00 τα παρακάτω είδη:

Σχολικά (τετράδια, γραφική ύλη, τσάντες) πάνες, γάλατα για παιδιά από 10 ημερών ως 3 ετών, ατομικά είδη διατροφής, παιχνίδια, βρεφικά, πανωφόρια για εφήβους και παιδιά εσώρουχα, παπούτσια ανδρικά και γυναικεία, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες. Αν είναι μεταχειρισμένα, θα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και τα ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα, διότι δεν υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.

Τέλος, χρειάζεται οικιακός εξοπλισμός (κούνια, κρεβάτι, κοκ) για νεογέννητο και ένα πλυντήριο ρούχων (σε συνεννόηση για τη μεταφορά).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μανόλης Αν. Λαμτζίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης