Δημοσιεύματα τύπου και απάντηση προέδρου ΔΣΘ

Δημοσίευμα εφημερίδας «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»

Ημερομηνία: 21/6/2008 – Σελίδα: 13

Τίτλος: «Χαράτσι» 65 ευρώ!

«Κοστούμι» μέχρι και 65 ευρώ… κόβουν επιτήδειοι προκειμένου να συμπληρώσουν δηλώσεις πολιτών για το Εθνικό Κτηματολόγιο καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να το πράξουν! Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των πολιτών ορισμένοι επιβάλλουν εξωφρενικό «χαράτσι», παρά το γεγονός ότι με μια επίσκεψη στο συμβολαιογράφο οι ιδιοκτήτες ακινήτων παίρνουν συμπληρωμένη τη δήλωση με 12 έως 25 ευρώ, αν όχι τζάμπα…

Στους 25.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων των 15 δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο, οι οποίοι πέρασαν από τα δώδεκα γραφεία κτηματογράφησης που λειτουργούν στην πόλη από την προηγούμενη Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιφερειακού κέντρου Θεσσαλονίκης του Εθνικού Κτηματολογίου, ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 4.000 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 6.000 δικαιώματα.

Η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία κτηματογράφησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από τις 17 Ιουνίου 2008. Oι ρυθμοί και το επίπεδο εξυπηρέτησης πήγαν πολύ καλύτερα στη Θεσσαλονίκη σε σύγκριση με την Αθήνα, αφού η αναμονή περιορίστηκε χτες στο κεντρικό γραφείο που εξυπηρετεί το δήμο Θεσσαλονίκης και τους δήμους Αγίου Παύλου, Αμπελοκήπων και Μενεμένης, στα 10 έως 15 λεπτά της ώρας. Την πρώτη μέρα λειτουργίας του γραφείου η αναμονή είχε φτάσει μέχρι και τις δυόμισι ώρες. Oι αρμόδιοι του γραφείου, που συγκεντρώνει και τον περισσότερο κόσμο, φρόντισαν ώστε να υπάρχουν καθίσματα για να μην ταλαιπωρούνται οι συναλλασσόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ουρές.

Η κατάσταση εξομαλύνθηκε και στις τράπεζες, αφού στα περισσότερα καταστήματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος κτηματογράφησης, που κυμαίνεται από 20 ευρώ (για αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους) μέχρι 35 ευρώ.

Εκμετάλλευση

Το τέλος, όμως, δεν είναι το μόνο που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη συμπλήρωση της -κατά τα άλλα απλής- δήλωσης, ειδικά οι γηραιότεροι, απευθύνονται σε δικηγόρους, οι οποίοι ως αμοιβή χρεώνουν μέχρι και 65 ευρώ το δικαίωμα! Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε συμβολαιογράφους (οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν ούτε ευρώ, αφού πληρώνονται για δαπανηρές συμβολαιογραφικές πράξεις από τους πελάτες τους ή εισπράττουν από 12 έως 25 ευρώ) και φυσικά στους πολίτες που πήγαν να ζητήσουν βοήθεια…

Η κίνηση στα συμβολαιογραφικά γραφεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς πολλοί πολίτες βρήκαν την ευκαιρία (ή αναγκάζονται πλέον) να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες εν όψει δήλωσης. Σύμφωνα με συμβολαιογράφους, «πολλοί είναι εκείνοι που εκτελούν προσύμφωνα και τα μετατρέπουν σε οριστικά συμβόλαια ή κάνουν άλλες πράξεις τις οποίες επί χρόνια ανέβαλαν. O όγκος της δουλειάς πολλαπλασιάστηκε και λόγω της μεγάλης ζήτησης για έκδοση αντιγράφων συμβολαίων, πιστοποιητικών μεταγραφής και σύνταξης δηλώσεων».

Oι συμβολαιογράφοι ήδη ζήτησαν από το υπουργείο Oικονομίας και Oικονομικών να θεσπίσει ευνοϊκές διατάξεις, όπως ίσχυσαν στο παρελθόν, ώστε να συνταχθούν τα παλιά προσύμφωνα με μειωμένους φόρους, αφού πολλοί πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα πληρωμής του φόρου για τη μετατροπή προσυμφώνων σε συμβόλαια. Υπάρχουν, όπως είπαν στον «Α», ακόμη και φόροι που φτάνουν τα 100.000 ευρώ για τη σύνταξη οριστικών συμβολαίων, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα…

Επιστολή φοροτεχνικών

Την ίδια ώρα, η Ενωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στην «Κτημα- τολόγιο ΑΕ» και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώ- σεων. Κάθε πολίτης για να πάρει κωδικό και να καταθέσει μέσω Ιντερνετ τη δήλωσή του πρέπει να έχει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Oι φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως «επειδή ο κόσμος απευθύνεται στα λογιστικά γραφεία, που διαθέτουν ένα e-mail, δεν είναι δυνατό να πάρουν κωδικούς και να εξυπηρετήσουν. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εγγραφής στο σύστημα με τα προσωπικά e-mail και να ακολουθηθεί ο τρόπος του συστήματος Taxisnet και του ΙΚΑ.gr».

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ, Εφημερίδα  «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»  21.6.2008

Απάντηση προέδρου ΔΣΘ

Προς την εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»

Κύριε Διεθυντά,

Εκφράζω την οργή, την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μου για το περιεχόμενο του από 21.6.2008 ενυπόγραφου δημοσιεύματος («ρεπορτάζ») του συντάκτη σας κ. Τασιούλα , που καταχωρήθηκε στη 13η σελίδα του φύλλου της εφημερίδας σας καθώς και για τον τίτλο «ΧΑΡΑΤΣΙ 65 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» με υποσημείωση «Εκμεταλλεύονται την αδυναμία κάποιων να συμπληρώσουν τις δηλώσεις και ζητούν υπερογκα ποσά» που καταχωρήθηκε ως ανυπόγραφο κείμενο  στην 1η σελίδα του ίδιου φύλλου κάτω αριστερά.

Το περιεχόμενο συγκεκριμένων αποσπασμάτων του «ρεπορτάζ» («…..Κοστούμι» μέχρι και 65 ευρώ… κόβουν επιτήδειοι προκειμένου να συμπληρώσουν δηλώσεις πολιτών για το Εθνικό Κτηματολόγιο καθώς οι ίδιοι αδυνατούν να το πράξουν!

Εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των πολιτών ορισμένοι επιβάλλουν εξωφρενικό «χαράτσι», παρά το γεγονός ότι με μια επίσκεψη στο συμβολαιογράφο οι ιδιοκτήτες ακινήτων παίρνουν συμπληρωμένη τη δήλωση με 12 έως 25 ευρώ, αν όχι τζάμπα…

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη συμπλήρωση της -κατά τα άλλα απλής- δήλωσης, ειδικά οι γηραιότεροι, απευθύνονται σε δικηγόρους, οι οποίοι ως αμοιβή χρεώνουν μέχρι και 65 ευρώ το δικαίωμα! Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε συμβολαιογράφους (οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν παίρνουν ούτε ευρώ, αφού πληρώνονται για δαπανηρές συμβολαιογραφικές πράξεις από τους πελάτες τους ή εισπράττουν από 12 έως 25 ευρώ) και φυσικά στους πολίτες που πήγαν να ζητήσουν βοήθεια…»)  σε συνδυασμό με τους πιο πάνω τίτλους έχει καθαρά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ περιεχόμενο για το σύνολο των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης διότι τους εμφανίζει περίπου απατεώνες και εκμεταλλευτές του λαού (!)

Ζητώ στο ονομα των 6.300 δικηγόρων της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπώ την άμεση αποκατάσταση με αντίστοιχο δημοσίευμα στα ίδια ακριβώς σημεία, για τους λόγους που εκθέτω στη συνέχεια :

Για πρώτη φορά συνάντησα στην έγκριτη εφημερίδα σας ένα τόσο κακόπιστο και μεροληπτικό σε βάρος μιας επαγγελματικής κατηγορίας «ρεπορταζ», το οποίο μάλιστα θεωρω και υποβολιμαίο , το οποίο μάλιστα έγινε κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας διότι δεν προηγήθηκε διασταύρωση των πληροφοριών από τις επίσημες  πηγές , ανάμεσα στις οποίες ο Δικηγορικός και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, των οποίων οι Πρόεδροι δίνουν κοινή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 24.6.2008 για θέματα κτηματογραφήσεων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Αν ο συντάκτης σας έκανε τον κόπο να αναζητήσει υπεύθυνη ενημέρωση θα πληροφοορούταν ότι :

Α.   Η συμπληρωση των δηλωσεων ιδιοκτησίας είναι από τη φύση της καθαρά νομική εργασία , την οποία ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται να πραγματοποιεί μη νομικός (δηλαδή μη δικηγόρος ή  συμβολαιογράφος)

Β. Από την  ισχυουσα νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών με απειλή επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων στους δικηγόρους ή συμβολαιογράφους που παραβιάζουν την επιταγή αυτή.

Γ.  Η συμπλήρωση μιας δήλωσης – αν δεν γίνεται από τον ίδιο το δικαιούχο, οπότε αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη – απαιτεί πιστοποιημένες νομικές γνώσεις  και αντίστοιχη επαγγελματική κατάρτιση, οπότε, ο κάθε λογικά σκεπτόμενος μέσος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι ΥΠΕΥΘΥΝΑ και με ΕΠΑΡΚΕΙΑ μόνο δικηγόροι και συμβολαιογράφοι μπορούν να ασχοληθούν με τη συμπλήρωση των δηλώσεων.

Επομένως μηχανιλοί, φοροτεχνικοί, λογιστές και τυχόν άλλοι επαγγελματίες που διαφημίζονται ότι ή πραγματικά συμπληρώνουν τις δηλώσεις αυτές εκτός του ότι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ δεν παρέχουν καμία εγγύηση για την ορθότητα του περιεχομένου της δήλωσης.

Με  απόλυτη  βεβαιότητα θα διαπράξουν ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ , που θα μεταφερθούν στη συνέχεια στα Κτηματολογικά Φύλλα με αποτέλεσμα να τεθούν σε  ΚΙΝΔΥΝΟ και σε καθεστώς ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σοβαρά περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών!

Όπως οι δικηγόροι πχ. δεν μπορουν και δεν έχουν δικαίωμα να συντάξουν ισιολογισμούς και να υπογράψουν φορολογικές δηλώσεις , που είναι δουλειά των φοροτεχνικών  έτσι και οι φοροτεχνικοί ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ όταν συντάσσουν δηλώσεις ιδιοκτησίας καθαρά νομικού περιεχομένου!

Δ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει από το νόμο δικαίωμα να ορίζει ένα πλαίσιο ελαχίστων αμοιβών, το οποίο κατά κανόνα κυρώνεται από τα όργανα της Πολιτείας. Ο καθορισμός του ύψους της ελάχιστης αμοιβής για συμπλήρωση από  τους δικηγόρους  δήλωσης ιδιοκτησίας ανα δικαίωμα είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ που λήφθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στη συνεδρίασή του στις 12.6.2008 και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η απόφαση αυτή απευθύνεται στα μέλη του και η εφαρμογή της είναι θέμα του Συλλόγου.

Ο συντάκτης σας όφειλε να το ελέγξει πριν χαρακτηρίσει την αμοιβή του δικηγόρου «…χαράτσι…» , διότι , εκτός των άλλων μαρτυρεί και πλήρη άγνοια του περιεχομένου της λέξης που μονοσήμαντα σημαίνει την αναγκαστική συγκέντρωση  φόρου που εισπράττεται με τη βοήθεια μηχανισμού επιβολής και δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ με την αμοιβή ενός ελεύθερου επαγγελματία  στο πλαίσιο της σχέσης πελάτη – δικηγόρου

Αυτός ο χαρακτηρισμός περισσότερο προσιδιάζει στο λεγόμενο «κτηματόσημο» των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εισπραττόμενων 35 ευρώ ανά δικαίωμα , τη ίδια στιγμή που η σύνταξη του εθνικού κτηματολογίου αποτελεί συνταγματική επιταγή και υποχρέωση της πολιτείας !

Ε.  Στο πλαίσιο αυτό η «κατακλείδα» του «ρεπορταζ» σύμφωνα με την οποία «…Την ίδια ώρα, η ?Ενωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή στην «Κτηματολόγιο ΑΕ» και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων. Κάθε πολίτης για να πάρει κωδικό και να καταθέσει μέσω Ιντερνετ τη δήλωσή του πρέπει να έχει προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Oι φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως «επειδή ο κόσμος απευθύνεται στα λογιστικά γραφεία, που διαθέτουν ένα e-mail, δεν είναι δυνατό να πάρουν κωδικούς και να εξυπηρετήσουν. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εγγραφής στο σύστημα με τα προσωπικά e-mail και να ακολουθηθεί ο τρόπος του συστήματος Taxisnet και του ΙΚΑ.gr»…» έχει καθαρά υποβολιμαίο χαρακτήρα

Αποτελεί ένα ανεπίτρεπτο  «άνοιγμα» σε επαγγελματική κατηγορία , η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΑ ασχολείται με το ζήτημα και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα, ενώ με αυτές τις δηλώσεις και τις λοιπές ενέργειες  προσπαθεί να νομιμοποιηθεί.

Εχουμε στην κατοχή μας επιστολές, στις οποίες μία ένωση ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ καθορίζει ως ελάχιστη αμοιβή τα 80 ευρώ ανά δικαίωμα πλέον ΦΠΑ (!!!) , γεγονός το οποίο αν ο συντάκτης σας διασταύρωνε τις πληροφορίες του θα το είχε πληροφορηθεί!

Τα στοιχεία αυτά θα παρουσιαστούν την Τρίτη στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Παραθέτουμε για άρση κάθε αμφιβολίας  τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, από τις οποίες συνάγεται η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ παροχής εξωδικαστικών νομικών υπηρεσιών από άλλους μη νομικούς κλάδους:

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

39  1. Έργο του δικηγόρου είναι να …..  παρέχει στον εντολέα του νομικές συμβουλές και γνωμοδοτήσεις.

Η άσκηση του  έργου  αυτού ανήκει αποκλειστικά στο δικηγόρο.

Επίσης είναι αποκλειστικό έργο του δικηγόρου η νομική επιμέλεια …………… διοικητικών γενικά υποθέσεων…

40 .1. Πρόσωπο, το οποίο, χωρίς να έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, παρέχει τις υπηρεσίες που προβλέπονται στα άρθρ. 39 και 42 ή προβαίνει στην έρευνα των βιβλίων των υποθηκοφυλακείων κατά παράβαση του άρθρ. 41, διώκεται και τιμωρείται κατά τη διάταξη του αρθρ.175 του Ποινικού Κωδικα 

2. Καθε ιδιώτης που αναλαμβάνει, χωρίς δικηγόρο ή με δικηγόρο της εκλογής τους, ή εμφανίζεται ή διαφημίζει ότι αποδέχεται την επιμέλεια υποθέσεων ή άσκηση έργων, για τα οποία είναι αποκλειστικά αρμόδιος ο δικηγόρος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρ.39, 41 και 42, και αν στην περίπτωση του άρθρ.42 δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου, τιμωρείται ύστερα από έγκληση δικηγόρου ή δικηγορικού συλλόγου με τις ποινές που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο. Αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο, την ίδια ποινική ευθύνη έχει ο εκπρόσωπός του.
3. Ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος μπορεί να ζητήσει, με αίτηση που υποβάλλεται στο ειρηνοδικείο κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τη σφράγιση του γραφείου ή καταστήματος, όπου ασκούνται οι παράνομες ενεργειες, που προβλέπονται στις προηγούμενες παραγράφους.

4. Στις περιπτώσεις των παρ.1 και 2 αυτού του άρθρου ο οικείος Δικηγορικός Σύλλογος δικαιούται πάντα να παρίσταται ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου, ως πολιτικός ενάγων για την υποστήριξη της κατηγορίας”.

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

175.Αντιποίηση. 1. Όποιος με πρόθεση αντιποιείται την άσκηση κάποιας δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. 2. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για την αντιποίηση της άσκησης δικηγορίας…. )  και σε περίπτωση υποτροπής με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 50.000 δραχμών Ως υποτροπή θεωρείται η εξακολούθηση της παροχής των παραπάνω υπηρεσιών μετά από κάθε καταδίκη. Στην περίπτωση της παροχής υπηρεσιών που προβλέπονται στο άρθρ. 42, η παραπάνω ποινική κύρωση επιβάλλεται και αν δεν είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου.

Τις διατάξεις αυτές είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε άμεσα στρεφόμενοι κατά όλων αυτών των επαγγελματικών  κατηγοριών που αντιποιούνται το δικηγορικό επάγγελμα.

Κύριε Δειυθυντά,

Από την αρχή ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα υπέρ του νομικού χαρακτήρα των εργασιών του Κτηματολογίου , το οποίο αποτελεί εθνικής σημασίας έργο και δεν θα επιτρέψουμε να «κακοπέσει» στα χέρια ανεύθυνων και άσχετων τρίτων.
Θα υπερασπιστούμε την πορεία του μέχρι τέλους διαφυλάσσοντας το νομικό του χαρακτήρα .

Στο πλαίσιο αυτό τα παραπάνω δημοσιεύματα μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στην υπόθεση του Κτηματολογίου.

Καταλ?ηγοντας επαναλαμβάνω ότι τα δύο κείμενα συνδυασμένα μεταξύ τους είναι συκοφαντικά και η εφημερίδα σας οφείλει να αποκαταστήσει τους δικηγόρους στα μάτια των απλών πολιτών.

Για το λόγο αυτό ΣΑΣ ΚΑΛΩ  στα ίδια ακριβώς σημεία να δημοσιεύσετε στην 1η σελίδα (κάτω αριστερά) «ΝΟΜΙΜΗ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΑ 65 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ – Η συμπλήρωση των δηλώσεων είναι αποκλειστικά έργο νομικών» (ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ) και στο εσωτερικό (σελίδα 13) την παρούσα επιστολή μου μαζί με την επιστολή του συναδέλφου Γ. Μάτσου, η οποία σήμερα (Κυριακή 22.6.2008) περιήλθε υπόψη μου.

Σε άλλη περίπτωση ρητά και ειδικά δηλώνω ότι για λογαριασμό του ΔΣΘ , τον οποίο εκπροσωπώ  , επιφυλάσσομαι για κάθε άλλο δικαίωμα του ποινικής ή αστικής φύσης.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Νέο δημοσίευμα Εφημερίδα  «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» – Δευτέρα 23/06/2008

Το πλήρες δημοσίευμα είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:

    http://files.ergobyte.gr/internal/new-article.pdf