Ημερίδα προβληματισμού του Δ.Σ.Θ. Πρόγραμμα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 13 Δεκεμβρίου 2010
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
    Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ» και θα διαρκέσει από την 10.30 μέχρι την 13.30 και από την 17.00 μέχρι την 20.00
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:  Ελευθέριος Μυλωνάς, Μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Θ.
    Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μανόλης Λαμτζίδης.
    Τα θέματα της ημερίδας  είναι:
    Από ώρα 10.30 – 13.30:
    1.Το «άνοιγμα» των αποκαλούμενων κλειστών επαγγελμάτων και ειδικότερα του δικηγόρου. Ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση προβληματισμών και σκέψεων. (Εισηγητής: Γιάννης Κοτζαμανίδης, Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Θ. )
    2. «Πολυεπαγγελματικές» και κεφαλαιουχικές εταιρείες των δικηγόρων (Εισηγητής: Σωτήριος Αθανασίου, Δικηγόρος Ιωαννίνων, Νομικός Σύμβουλος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων)
    3. Ο νέος θεσμός της διαμεσολάβησης. Ο ρόλος των δικηγόρων και των δικηγορικών συλλόγων. (Εισηγήτρια: Ρωξάνη Κωστατζίκη, Μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Θ., Μέλος Επιτροπής Διαμεσολάβησης Δ.Σ.Θ.)
    4.  Η σημερινή δομή του δικηγορικού συνδικαλισμού. Ανάγκη για δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου. (Εισηγητής: Νικόλαος Βαλεργάκης, Γεν. Γραμματέας  Δ.Σ.Θ.)
    Από ώρα 17.00 – 20.00 :
    5.  Επιτάχυνση της διοικητικής και ποινικής δίκης. (Εισηγητές: Αριστοτέλης Πριόβολος & Δημήτριος Φινοκαλιώτης, Δικηγόροι Θεσσαλονίκης,  Μέλη Δ.Σ.Θ.)
    6. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. (Εισηγητής: Μανόλης Λαμτζίδης, Πρόεδρος  Δ.Σ.Θ.)
    7. Ενημέρωση για το περιεχόμενο του  έργου κυριότητας της Ολομέλειας των Προέδρων ενταγμένου στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  με τίτλο  : «Ηλεκτρονική παρακολούθηση προδικασίας- ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων- ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και απαντήσεων προς και από τις δικαστικές αρχές». (Εισηγητής: Δημήτριος Παρλίτσης, Προϊστάμενος Τμήματος Μηχανογράφησης Δ.Σ.Θ.)
    8. Ο νέος θεσμός της «αμειβόμενης άσκησης» στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες. (Εισηγητής: Μανόλης Λαμτζίδης, Πρόεδρος Δ.Σ.Θ.)