ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Θεσσαλονίκη, 17-10-2012

 

Η σημερινή άρνηση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, να δεχθεί τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της χώρας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας την έντονη αντίθεσή τους στα προωθούμενα μέτρα που πλήττουν – κατά τρόπο ιστορικά πρωτόγνωρο και κοινωνικά άδικο τους κλάδους μας – αποδεικνύει την εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τα προβλήματά μας και τη θεσμική περιφρόνηση προς το σύνολο των μελών μας.

Η στάση του Υπουργού είναι πλήρως ενδεικτική των επιλογών της πολιτικής εξουσίας του τόπου που δοκιμάζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος πλήττεται από αλλεπάλληλα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωσή του. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε πως εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στοχοποίησης των μελών του δικηγορικού σώματος και, γενικότερα, των ελεύθερων επαγγελματιών, με απώτερο στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη δημιουργία ενός άλλοθι για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

            Έφτασε επιτέλους η στιγμή οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας να συνειδητοποιήσουν που έχει φτάσει ο ελληνικός λαός και να σταματήσουν να ενδίδουν σε εντολές εξωθεσμικών παραγόντων, αποδεικνύοντας έμπρακτα σεβασμό προς τις δημοκρατικές κατακτήσεις και λειτουργίες, εντέλει δε προς την εντολή του ελληνικού λαού, τα συμφέροντα του οποίου έχουν ταχθεί να υπηρετούν.