Ανακοινώσεις Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για κινητοποιήσεις την Δευτέρα 15/1/2019

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Αθήνα, 11-1-2018
Αριθμ. Πρωτ. 32

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

        Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2018 την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων της Χώρας (πολιτικών και ποινικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη. Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου σταδίου υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης καθιστά απαγορευτική την μετέπειτα προσφυγή στα Δικαστήρια ιδίως για την οικονομικά ασθενέστερη και συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν την απόφαση του Δ.Σ. και να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από ώρα 09.00′ έως 11.00′ ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους διαδίκους και δικηγόρους για τον λόγο της αποχής.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Δ.Υ.Ε.)

   ΑΘΗΝΑ, Πέμπτη 11/01/2018

Αρ. Πρωτ. 98

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς: Tους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και τα φυσικά μέλη της ΟΔΥΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιέχει ένα σωρό αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης είναι έγκλημα κατά των εργαζομένων. Έχουμε νέα χτυπήματα στα εργασιακά προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια:

  • Για να μην πέσει κανένα σπίτι πρώτης κατοικίας στα χέρια τραπεζίτη.

  • Για να σταματήσει η φοροληστεία, για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

  • Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην στάση που έχει προκηρυχθεί, από ώρα 12:00 έως τέλος ωραρίου, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Για το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ