ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΘΕΜΑ: 8 ΜΑΡΤΙΟΥ – Παγκόσμια Ημέρα  της Γυναίκας

Πάνω από εκατόν εξήντα χρόνια μετά την θυσία των πρωτοπόρων γυναικών εργατριών της Νέας Υόρκης (8 Μαρτίου 1857),  στις 8  Μαρτίου τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και τονίζουμε την πάλη  για τα γυναικεία ζητήματα.

Σήμερα στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης  πρέπει να επισημαίνεται ότι απειλούνται ακόμη και οι κατακτήσεις μας. Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι θύματα διακριτικής μεταχείρισης, ενώ οι μορφές βίας εναντίον τους συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται (σεξισμός, σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους δουλειάς και στη δημόσια σφαίρα, κακοποίηση, έμφυλη καταπίεση). Γιατί ο πόλεμος και η προσφυγιά μετατρέπει τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά σε δυό φορές θύματα.

Το ΔΣ του ΔΣΘ, μεγάλου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας, εκπροσωπώντας τους/τις δικηγόρους που ο φυσικός τους ρόλος είναι η υπεράσπιση των αδικημένων, αναγνωρίζοντας τα άνω, δηλώνει ότι βρίσκεται αλληλέγγυο στους αγώνες και στα δίκαια αιτήματα των γυναικών για την ισότητα. Χαιρετίζει κάθε νομοθετική προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων και μάλιστα την επικείμενη ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, γνωστής ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.