Επιστολή του Προέδρου του Δ.Σ.Θ. προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ

Ταχ. Διεύθυνση : ΔIKAΣTIKO MEΓAPO

(26ης Oκτωβρίου 5, 4ος όροφος)

 

Ημερομηνία : 27.3.2018

Ταχ. Κώδικας : 546 26

 

Αρ. Πρωτ. 3146

Πληροφορίες :

 

 

Τηλέφωνο : 2310 543451

 

 

Fax : 2310 553444

 

 

E-mail : [email protected], [email protected]

 

 

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής

Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Ευτυχία Αχτσιόγλου

Σταδίου 29

101 10 ΑΘΗΝΑ

Fax: 210 32 443 77

Email: ypourgos­[email protected]

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, στα πλαίσια της επίσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, στο γραφείο σας, την 26η Μαρτίου 2018, σας υποβάλλουμε και εγγράφως το πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά και όλων των θεσμικών φορέων της Δικαιοσύνης της πόλης μας, για την παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ΙΚΑ Πύλης Αξιού, προκειμένου να στεγαστούν Υπηρεσίες των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Σας επισημαίνουμε ότι η πρόταση αυτή τυγχάνει της αποδοχής τόσο του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή, όσο και του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, Αρεοπαγίτη κ. Αντωνίου Τσαλαπόρτα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Μπουτάρη

Ειδικότερα, το εν λόγω τετραώροφο κτίριο (από το οποίο κατά πληροφορίες μας ουσιαστικά χρησιμοποιείται μόνο ο 1ος όροφος), που γειτνιάζει με το Δικαστικό Μέγαρο, αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική λύση για να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών της πόλης της Θεσσαλονίκης, παράλληλα δε θα μπορούσαν να στεγαστούν σε αυτό και άλλες Υπηρεσίες προς εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως Κ.Ε.Π..

Ταυτόχρονα, η μεταστέγαση των υπηρεσιών που φιλοξενεί το κτίριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά αντίθετα, θα φέρει την Υπηρεσία εγγύτερα στο κοινό που εξυπηρετεί, αφού πρόκειται για μονάδα που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συνεπώς, μία απόφασή σας προς αυτή την κατεύθυνση θα συνιστούσε ανεκτίμητη προσφορά προς την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αφενός διότι θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των υπηρεσιών των Δικαστηρίων της πόλης, αφετέρου διότι θα μεταφέρει εγγύτερα στους πολίτες την μονάδα του ΙΚΑ Πύλης Αξιού.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον που δείξατε για το παραπάνω κρίσιμο για την κοινωνία της πόλης ζήτημα και σας καλούμε να επισκεφθείτε τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε ημερομηνία που εσείς θα επιλέξετε, προκειμένου να διαμορφώσετε ολοκληρωμένη άποψη.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 

Ευστάθιος Β. Κουτσοχήνας