ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ.ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 21 Απριλίου, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με την Πρόεδρο του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ.Φώφη Γεννηματά, στα γραφεία του κόμματος.  

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργος Σταματογιάννης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Μπαλιάκας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς, Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Γενικός Γραμματέας του  Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την κ. Γεννηματά για τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο και κυρίως το θέμα του Φ.Π.Α. στις νομικές υπηρεσίες, ενόψει, μάλιστα, και της σχετικής συζήτησης που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από την πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ζήτησε την ενεργό υποστήριξη των Ευρωβουλευτών του Κινήματος και της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ανήκει.

Επίσης ενημέρωση έγινε και για τα ακόλουθα θέματα:

  • Προβλήματα λειτουργίας του ΕΦΚΑ.
  • Πρωτοβουλία των Επιστημονικών Συλλόγων της χώρας των Επιστημονικών Συλλόγων της χώρας για την πρόταση προστασίας της πρώτης κατοικίας των μη κακοπληρωτών δανειοληπτών και την επέκταση του Νόμου Κατσέλη.
  • Ανάγκη επέκτασης του θεσμού της νομικής βοήθειας και την άμεση πληρωμή των οφειλομένων σε δικηγόρους
  •  Διαφωνίες του δικηγορικού σώματος σε σχέση με τον ψηφισθέντα νόμο για τη Διαμεσολάβηση.
  • Πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων για την προώθηση του θεσμού της Διαιτησίας.
  • Αντίθεση της Ολομέλειας στην εξαγγελθείσα ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
  • Αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση του νέου δικηγόρου και της δικηγορικής άσκησης.

 

Η Πρόεδρος του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» κ.Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που, όπως τόνισε, αποτελεί στοιχείο ποιότητας της ίδιας της Δημοκρατίας, απαρίθμησε τις αντιδράσεις της παράταξής της σε όλες τις απόπειρες παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών και υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και ως εργαλείο ανάπτυξης.

Στο πεδίο του ασφαλιστικού συστήματος, η κυρία Γεννηματά εξήγγειλε την πρόθεσή της για υιοθέτηση ενός ανώτατου πλαφόν εισφορών σε μηνιαία βάση, ως άμεσο μέτρο στήριξης των ελευθέρων επαγγελματιών που σήμερα αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το επάγγελμα. Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη θέση της ότι είναι ανάγκη να ανατραπεί ο «νόμος Κατρούγκαλου» και να οικοδομηθεί ένα εξ αρχής νέο βιώσιμο σύστημα, με όρους δικαιοσύνης και ανταποδοτικότητας.

Για τις αναγκαίες τομές στο φορολογικό καθεστώς των νομικών υπηρεσιών συμφώνησε στην αναγκαιότητα διορθωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες προϋποθέτουν ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο και ελάφρυνση των υπερβολικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση. Για  τα «κόκκινα δάνεια», υπενθύμισε τις θέσεις του Κινήματος για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με πρόνοια για την προστασία της κύριας κατοικίας. Τέλος, η κυρία Γεννηματά ζήτησε την υποστήριξη της νομικής κοινότητας στην προσπάθεια εξασφάλισης ευρείας πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για την αναγκαία αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στη συνάντηση εκ μέρους του «Κινήματος Αλλαγής» μετείχαν οι κ.κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Βουλευτής Αχαΐας, Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαππας, Γεώργος Κουτρουμάνης, Νικόλας Κανελλόπουλος, Χριστίνα Κουντούρη και Δημήτριος Μάντζος, στελέχη του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»