ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ –  
ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ”
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Εταιρία Μελετών Δημοσίου Δικαίου με θέμα «ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ». Η Εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Στάθης Κουτσοχήνας, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μελετών Δημοσίου Δικαίου κ. Γιάννης Πιτσιώρας, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος. 
Αμέσως μετά το λόγο είχαν οι ομιλητές κ.κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης, Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, με θέμα, «Η νομική πλαισίωση του Τουρισμού στη Ελλάδα – Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας – Δίκαιο του Τουρισμού στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση – Case study: Η περίπτωση της βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης»,Απόστολος Τασίκας, Λέκτορας Νομικής ΑΠΘ, με θέμα, «Οργανωμένο Ταξίδι, Διοργανωτής και Ταξιδιώτης κατά το νέο νομικό πλαίσιο της ταξιδιωτικής σύμβασης» και Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), Κοινοτικός Δικηγόρος Κύπρου, με θέμα, «Η φορολογική αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών του τουριστικού προϊόντος. Προκλήσεις και θεσμικές αναγκαιότητες».
Οι εισηγήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού το οποίο στο τέλος συζήτησε με τους ομιλητές. Αυτό που αποκόμισαν όλοι όσοι ήταν παρόντες είναι ότι ο τουρισμός παγκοσμίωςείναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους που συμβάλει στην ανάπτυξη κρατών, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά. Θεωρείταιένα πολύπλοκο σύστημα με ποικίλα στοιχεία και η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του συνόλου των θεμάτων που περιλαμβάνει, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. 
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας Δ.Σ.Θ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων.