ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μακεδονίας Θρακης, κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. Την υποψήφια βουλευτή υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας και οι  κ.κ.  Πέτρος Σαμαράς, Γενικός Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου,  τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα τόσο σε εθνικό  όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ο Φ.Π.Α., οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και η ανάγκη  προάσπισης του Κράτους Δικαίου σε κάθε μορφή του. Επίσης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.

Η κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που αφορά την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού – Bullying, εκστρατεία κατά του παιδικού εκφοβισμού του Δ.Σ.Θ. για κοινές δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών. Επίσης συζητήθηκε με την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το ΥΜΑΘ η ανακαίνιση χώρου φιλοξενίας κακοποιημένων ανηλίκων στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Τέλος η κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου δεσμεύθηκε ότι το ΥΜΑΘ θα αναλάβει την ανακαίνιση του χώρου φιλοξενίας κακοποιημένων ανηλίκων και θα συμβάλλει στο να επιτευχθούν οι στόχοι που θα αναβαθμίσουν το δικηγορικό λειτούργημα, προς όφελος του δικηγόρου.