ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  οργάνωσε τελετή υποδοχής και βράβευσης των νέων δικηγόρων της Α και Β εξεταστικής 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς υπό τον συντονισμό του ταμία και προέδρου Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του ΔΣΘ, κ. Αναστάσιου Ντούγκα.

Για πρώτη φορά την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κος Δημήτριος Κράνης, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τους εκλεκτούς καλεσμένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κος Στάθης Κουτσοχήνας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό των δύο αντρών, προκειμένου να καταδείξει και να γίνει κατανοητό ότι, όπως αυτοί στον κλάδο τους, έτσι και ο νέος δικηγόρος δεν πρέπει να εφησυχάζει, αλλά να μετέχει στην παραγωγική διαδικασία για να πετύχει την σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια, να μην είναι αποκομμένος αλλά ζωντανό κομμάτι της πόλης του και να γίνεται συμμέτοχος στη διαδικασία βελτίωσης του παρόντος αλλά και του μέλλοντος του δικηγορικού κλάδου. Ευχόμενος δε κάθε επιτυχία στο νέο ξεκίνημα, έκλεισε τον χαιρετισμό του ζητώντας από τους νέους δικηγόρους να αναπτύξουν την καλώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κος Δημήτριος Κράνης, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του επαγγελματικού βίου των νέων δικηγόρων, τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που τον συνδέουν με τον ΔΣΘ από τα πρώτα χρόνια της δικαστικής του σταδιοδρομίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν έτι περαιτέρω την τελευταία τριετία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γενικός Διευθυντής της ΕΣΔι, και εξήρε την προσφορά του νομικού περιοδικού «Αρμενόπουλος», η ύλη του οποίου, όπως σημείωσε, «αναδεικνύει τις θεωρητικές και νομολογιακές τάσεις με έμφαση στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας». Τέλος, επεσήμανε ότι η επαγγελματική επιτυχία προϋποθέτει διαρκή ενημέρωση και προσαρμογή στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες της νομικής πραγματικότητας.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ζήτησε από τους νέους δικηγόρους να δεχθούν κάποιες παραινέσεις από έναν «λάτρη της αριστείας και του επαγγελματισμού». Ειδικότερα, τόνισε ότι η επιστημονική κατάρτιση, η ηθική συγκρότηση και το λειτούργημα, που υπηρετούν οι δικηγόροι, δημιουργεί μία ακόμη υποχρέωση – παράλληλη με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα. Την υποχρέωση ενός ενεργού, καταρτισμένου πολίτη, που συμβάλλει με τη στάση του στην πρόοδο της κοινωνίας, στην αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου της στις νέες και τους νέους δικηγόρους του ΔΣΘ υποσχέθηκε η Προϊσταμένη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης, κα Καλλιρόη Χειμαριού, ευχόμενη καλή σταδιοδρομία.

Ακολούθησε βράβευση των επιτυχόντων παρουσία επίσης της Προϊσταμένης του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελίας Αρβανίτου, των πρώην Πρόεδρων του ΔΣΘ, Μανώλη Λαμτζίδη και Νικόλαου Βαλεργάκη, των Αντιπροέδρων του ΔΣΘ, κ.κ. Στυλιανού Μαυρίδη και Γεώργιου Κουτσού, του Γεν. Γραμματέα, Πέτρου Σαμαρά, και των μελών, Μαρίας Πρωτοπαπαδάκη, Ιωάννη Ανδρουλάκη, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Αντωνίου Μικροπανδρεμένου, Ευαγγελίας Τσιάλτα, Γεωργίου Λιαδάκη, Δημητρίου Φινοκαλιώτη, Βασίλειου Σιαπέρα και Χρήστου Βρίκου.

            Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να δείτε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημητρίου Κράνη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Προέδρου του ΔΣΘ, Στάθη Κουτσοχήνα.