ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΑΡΑ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΑΡΑ,

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

            Το Δικαστικό Μέγαρο και τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019 ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση, η Διαιτησία, η συντήρηση των υφιστάμενων δικαστικών εγκατάστεων και η επέκτασή τους στο παρακείμενο κτίριο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ Πύλης Αξιού), η τοποθέτηση γιατρού στο Δικαστικό Μέγαρο, η κατάργηση ή η μείωση του ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, η άσκηση ασκούμενων δικηγόρων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, η επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της Δικαιοσύνης με την εισαγωγή θεσμών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτή.

Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Προέδρου του ΔΣΘ, και συμφώνησε με πολλές από τις προταθείσες λύσεις.

Το απόγευμα ο Υπουργός παραβρέθηκε στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα», στην οποία πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις υπό τον συντονισμό της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του ΔΣΘ, κ. Κουτσοχήνα.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε την εισήγηση του καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Ιωάννη Συμεωνίδη, Επιτρόπου στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων καθώς και φωτογραφίες από την επίσκεψη