ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

 

Την παγκόσμια ημέρα κινηματογράφου τίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας, για πρώτη φορά, προβολή ταινιών για τα μέλη του. Η Προβολή έγινε την ημέρα κινηματογράφου, που είναι η 13η Φεβρουαρίου κάθε έτους, καθώς και την επόμενη ημέρα, 14 Φεβρουαρίου. Οι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν η «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» σε σκηνοθεσία  RomanPolanski, στον κινηματογράφο Βακούρα και η «ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΕΚΝΩΝ», σκηνοθεσία RichardEyre, στον κινηματογράφο Φαργκάνη. 

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν ολοφάνερη κάτι που αποτυπώθηκε και στον έκδηλο ενθουσιασμό των μελών που συμμετείχαν. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δ.Σ.Θ., κ. Ευαγγελία Τσιάλτα χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι ο κινηματογράφος δεν είναι απλά μία τέχνη. Είναι και η αίθουσα, το σινεμά όπως λέγεται, ο χώρος που αποκτά υπόσταση η ταινία, ο χώρος που συγκεντρώνεται το κοινό για να την παρακολουθήσει. Τέλος, συμπλήρωσε ότι στην εποχή της νέας τεχνολογίας όπου ο καθένας μπορεί να κατεβάσει μία ταινία και να την δει σπίτι του, είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τους κινηματογράφους που συνεχώς συρρικνώνονται και υποσχέθηκε, στους παρευρισκόμενους, να επανέλθει με νέες δράσεις στο χώρο του Πολιτισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. κ.κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, Αντώνιος Μικροπανδρεμένος και Ιάκωβος Ψωμιάδης.

 
 

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }