Ψήφισμα για το θάνατο του συναδέλφου επιτίμου δικηγόρου Θεσσαλονίκης Νικολάου Δίγκα Χαρδαλιά

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                

Θεσσαλονίκη 01 Ιουνίου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του επιτίμου δικηγόρου Θεσσαλονίκης  Νικολάου Δίγκα – Χαρδαλιά του Δημοσθένη.

          Ο Δίγκας – Χαρδαλιάς Νικόλαος διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από την 30η Ιουλίου 1952, προήχθη σε δικηγόρο παρ’ Εφέταις την 5η  Σεπτεμβρίου 1957 και σε παρ’ Αρείω Πάγω την 17η Φεβρουαρίου 1981. Υπέβαλε αίτηση παραίτησης από το δικηγορικό λειτούργημα την 29η Δεκεμβρίου 2016, η οποία έγινε αποδεκτή και το Διοικητικό Συμβούλιο του απένειμε τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου.

          Ανέπτυξε μεγάλη κοινωνική και πολιτική δράση, διετέλεσε στέλεχος και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της κεντρικής επιτροπής του κόμματος της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ) και ασχολήθηκε ακούραστα με τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.

          Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποτίει τον έσχατο φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα Νικόλαο Δίγκα – Χαρδαλιά και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο   

               Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας

Ευστάθιος Β. Κουτσοχήνας                          Πέτρος Ε. Σαμαράς