Βράβευση του ΔΣΘ στην εκδήλωση: Οι Ήρωες του Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα

Μια διαφορετική στον τρόπο διεξαγωγής, πλην συγκινητική εκδήλωση διοργάνωσε την 10.9.20 το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία», για να τιμηθούν οι πραγματικοί Ήρωες, οι άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό όλων μας και μας βοήθησαν να βγούμε όλοι μαζί νικητές από την πρώτη φάση της μάχης με τον κορονοϊό.

Η εκδήλωση βράβευσης για τους “Ήρωες του COVID-19” στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO παρουσία υπουργών της κυβέρνησης, βουλευτών της πόλης και παραγόντων που από το δικό τους μετερίζι παλεύουν για τη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν άνθρωποι που συνέβαλαν με ηρωισμό και αυτοθυσία στην καθημερινή φροντίδα για την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και εταιρίες και φορείς που έδειξαν πρωτοφανή κοινωνική ευαισθητοποίηση και στήριξαν το έργο της πολιτείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι 1ης γραμμής, πολιτική ηγεσία, τοπική αυτοδιοίκηση, δάσκαλοι, γονείς, αλλά και επιχειρήσεις που με τις πράξεις τους αναδείχθηκαν σε ήρωες  και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ – Helexpo. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την προσφορά ενός μηχανήματος μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, Στάθης Κουτσοχήνας, ο οποίος δήλωσε:

“Λαμβάνω το βραβείο εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και όλων των μελών του και σας ευχαριστώ για την τιμητική βράβευση. Ο ΔΣΘ και οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, ως ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, ήταν παρόντες διαχρονικά σε κάθε μεγάλο ζήτημα, που απασχόλησε την κοινωνία της πόλης και της χώρας μας. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να απουσιάζουν από τον αγώνα κατά της πανδημίας. Ήταν υποχρέωση μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και το εθνικό σύστημα υγείας. Ευχαριστούμε τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και ευχόμαστε να ξεπεράσουμε το συντομότερο τη δύσκολη αυτή περίοδο.”

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφία από την βράβευση.