ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΔΣΘ κ.Ευσταθίου Κουτσοχήνα, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γάτσος, η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, κα Ευαγγελία Κρανιώτη, η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, κα  Αικατερίνη Καρακάση-Μπάτζιου, η Γ.Γραμματέας, κα Θεανώ Μαρέτη, και το μέλος του ΔΣ του ΣΣΕΘ, κος Κωνσταντίνος Κοτσανίδης,  ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, κος Γεώργιος Κουτσός, το μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κτηματολογίου Θεσσαλονίκης, κα Σοφία Ζιάκα, τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ, κα Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη,  κα Ευαγγελία Τσιάλτα και κος Σπυρίδων Πετρίδης, καθώς και ο Διευθυντής του ΔΣΘ, κος Δαμιανός Πουλτουρτζίδης, προκειμένου να συζητηθούν εκ νέου τα ζητήματα λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης. 
Κατά την πολύωρη συζήτηση που έλαβε χώρα αναπτύχθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα και οι παράμετροι που τα προσδιορίζουν (ιδίως η τηρητέα αρχή της χρονικής προτεραιότητας, η τεχνική αδυναμία ηλεκτρονικών πληρωμών, η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό κλπ) και προτάθηκαν λύσεις προς αντιμετώπισή τους. Ήδη από τη Δευτέρα, 19-10-2020 το προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με δύο υπαλλήλους από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμαριάς. Παράλληλα θα λειτουργήσει δοκιμαστικάένα χωριστό ταμείο στο Κτηματολογικό Γραφείο για την εξυπηρέτηση μόνο φύλλων και διαγραμμάτων και δύο ταμεία για τις καταχωρήσεις με ξεχωριστά νούμερα προτεραιότητας. Ειδικά για τα μέλη του ΔΣΘ ο υφιστάμενος επιπλέον τρόπος εξυπηρέτησης μέσω του ΔΣΘ για τη λήψη φύλλων και διαγραμμάτων εξακολουθεί να ισχύει με σκοπό την εξυπηρέτηση των συναδέλφων και την αποσυμφόρηση του αριθμού των προσερχομένων στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.  Ο ΔΣΘ και ο ΣΣΕΘ από κοινού θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες με σκοπό την άμεση αύξηση των θέσεων εξυπηρέτησης ταμείου, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που απορρέουν από τα εφαρμοστέα μέτρα κατά του  COVID 19.Προς τον σκοπό δε αυτό ήδη απεστάλη σχετικό αίτημα στον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κτηματολογίου, κ. Στέφανο Κοτσώλη. Περαιτέρω, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο προσέλευσης ενδιαφερομένων σε χρόνο σημαντικά νωρίτερα από την έναρξη λειτουργία της Υπηρεσίας,η είσοδος στο Κτηματολογικό Γραφείο θα γίνεται με βάση τη φυσική παρουσία των προσερχομένων, η οποία θα διαπιστώνεται από τους υπαλλήλους αυτού κατά την έναρξη λειτουργίας του. 
Σε κάθε περίπτωση ο ΔΣΘ σε συνεργασία με τον ΣΣΕΘ εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων και να προβαίνουν σε διαρκείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αντιμετώπισης όλων των σχετικών ζητημάτων.
 

Συνημμένα αρχεία: