Σημαντική Ανακοίνωση: Έκδοση και παραλαβή ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων μέσω του gov.gr

Σημαντική Ανακοίνωση: Έκδοση και παραλαβή ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων μέσω του gov.gr

 

Σας κοινοποιούμε επιστολή του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία ξεκινά από 16.3.2021 η χορήγηση απλών ή επικυρωμένων αντιγράφων πολιτικών αποφάσεων του Εφετείου έχουν εκδοθεί από 1/1/2015 και εντεύθεν κατόπιν αιτήματος, μέσω ειδικής εφαρμογής, των παρασταθέντων δικηγόρων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή για την ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων από το Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιώς και το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) ήδη από τις 5.2.2021. Πρόθεση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να επεκταθεί η εφαρμογή στα δικαστικά καταστήματα όλης της χώρας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει διεπαφή για την είσοδο των δικηγόρων στο σύστημα, η οποία γίνεται είτε με κωδικούς taxisnet, είτε με τη χρήση της σχετικής υπηρεσίας της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων. Αφορά δικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως σήμερα και είναι προσβάσιμη μέσω του https://app.moj.gov.gr/pnet/plogin.

Όπως αναφέρεται και στο κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης: “Η δράση θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και γενικότερα στη μείωση του διοικητικού φόρτου, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και πολύτιμους πόρους. Την αναγκαιότητά της ενισχύει, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η υγειονομική κρίσης της νόσου covid- 19”.

Παρακαλούμε διαβάστε το συνημμένο:

 

 

 

Συνημμένα αρχεία: