ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ RAPID TEST ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του σχεδιασμού για την ασφαλή επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και με στόχο την κατά το δυνατόν πλήρη λειτουργία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα, δημοσιεύθηκε η αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 24527/19.4.2021 ΚΥΑ με τίτλο «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και στους στρατιωτικούς δικαστές».

Με τις διατάξεις της εν λόγω ΚΥΑ (άρθρο 7) προβλέπεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) προαιρετικά και για τους δικηγόρους. Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ’ οίκον και σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Εξάλλου, υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν συνεννόησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου και με τον Σύλλογο Δικαστικών υπαλλήλων, θα διενεργηθούν rapid test στο αίθριο του Δ.Μ.Θ., από την Τρίτη 20.4.2021 έως και την Παρασκευή 23.4.2021 και ώρες 08:30 έως 13:30.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ  Δ1α/ΓΠ.οικ. 24527/19.4.2021 ΚΥΑ

            Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ευστάθιος Β. Κουτσοχήνας        Πέτρος Ε. Σαμαράς