Σημαντική ενημέρωση: Έκδοση νέας ΚΥΑ 8.5.2021 – Επανεκκίνηση διαδικασιών στα Δικαστήρια της Επικράτειας

Σας κοινοποιούμε συνημμένα τη νέα με Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 28503/8.5.2021 ΚΥΑ με τίτλο «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.»

Με την εν λόγω ΚΥΑ επαναλειτουργούν πολλές διαδικασίες στα Δικαστήρια της Επικράτειας, τόσο στις πολιτικές/ποινικές όσο και στις διοικητικές υποθέσεις, σύμφωνα με όσα είχαν ήδη ανακοινωθεί με το από 5.5.2021 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επισημαίνουμε ότι παράλληλα με τις ρυθμίσεις της νέας ΚΥΑ οι συνάδελφοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις του Ν. 4790/2021 άρθρα 82 επ., που θέτουν το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των Δικαστηρίων για το διάστημα έως 30.6.2021 (ενδεικτικά: δυνατότητα αναβολής ατελώς, λήψη ενόρκων βεβαιώσεων ενώπιον δικηγόρου κλπ.).

Εν όψει της επανεκκίνησης σημαντικού αριθμού διαδικασιών και προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία όλων μας και η ασφαλής λειτουργία των Δικαστηρίων, απευθύνουμε έκκληση στους συναδέλφους για άμεσο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, συστηματική χρήση των αυτοδιαγνωστικών μέσων (self tests), καθώς και όλων των ατομικών μέσων προστασίας κατά του Covid-19 (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών). Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους να χρησιμοποιούν, όπου αυτό είναι εφικτό, ηλεκτρονικά μέσα για την εξυπηρέτησή τους. 

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τις Πράξεις των Διοικήσεων των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και των προϊσταμένων των Κτηματολογίων/Υποθηκοφυλακείων.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη νέα ΚΥΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΧΗΝΑΣ                ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 

Συνημμένα αρχεία: