ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΤΣΗΡΑ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 11.6.2021, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Κώτσηρα. Κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Α΄ Αντιπροέδρου του ΔΣΘ, κ. Στυλιανού Μαυρίδη και του Γενικού Γραμματέα, κ. Πέτρου Σαμαρά, αποτέλεσαν τα διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν το δικηγορικό Σώμα αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στον χώρο της Δικαιοσύνης στη μετά COVID εποχή.

Ο υφυπουργός δηλώνοντας «ανοιχτός σε γόνιμες και επωφελείς προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν βάση διαλόγου για τη μετά την πανδημία δικηγορία και τη βελτίωση και επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης», άκουσε με ενδιαφέρον τις δράσεις που υλοποίησε ο ΔΣΘ το τελευταίο διάστημα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών του και οι οποίες συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και το αίτημα του Προέδρου να διατηρηθούν διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας, όπως ο χρονικός καταμερισμός στη συζήτηση υποθέσεων στα ακροατήρια και η διευθέτηση διαδικασιών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε βεβαίως και το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων της πόλης για το οποίο αναζητείται το συντομότερο δυνατό ουσιαστική λύση.  

Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ. Κώτσηρας, στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς φορείς της πόλης, παρέστη σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους των διοικήσεων των Δικαστηρίων, των Εισαγγελιών και του Προέδρου του ΔΣΘ, όπου συζήτησε θέματα απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και τοπικά θέματα καθημερινότητας των δικαστηρίων υπό το πρίσμα των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία