ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τριανταέξι χρόνια συμπληρώθηκαν από το υποκινούμενο από την τότε δικτατορική Ελληνική κυβέρνηση πραξικόπημα σε βάρος της νόμιμης Κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου , την ανατροπή της και την Τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή μέρους της Κύπρου που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Καλούμαστε σήμερα , κάτω από το φώς των πρόσφατων εξελίξεων , να προβληματιστούμε για τους λόγους που επιτρέπουν – σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο – να συνεχίζεται η  παράνομη κατοχή τμήματος μιάς δημοκρατίας -σημερινό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- από ένα άλλο κράτος και που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη  την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην κατεύθυνση μιας ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας με μία ιθαγένεια, μία νομική προσωπικότητα με χαρακτηριστικά διζωνικά-δικοινοτικά.
Εκφράζουμε την αμέριστη  συμπαράστασή μας στον αγώνα του Κυπριακού λαού και των Κυπρίων συναδέλφων  και της Κυπριακής κυβέρνησης πιστεύοντας ότι μία δίκαιη και βιώσιμη  λύση του «Κυπριακού» θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.