ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΓ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, κου Γάτσου, ο Πρόεδρος του ΔΣΘ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή προϊστάμενο των ανωτέρω υπηρεσιών κ. Γρηγορούδη καθώς και με τον υπεύθυνο μηχανογράφησης του Υποθηκοφυλακείου Θεσσαλονίκης κ. Προκοπίδη προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα λειτουργίας του ΚΓ Θεσσαλονίκης και να αναζητήσουν άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις που θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι οι υποστηρικτικές ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το Κτηματολόγιο καθόλο το διάστημα της πανδημίας έχουν βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του καθώς η αίτηση και λήψη φύλλων και διαγραμμάτων μέσω των υπηρεσιών του Συλλόγου αποφορτίζει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες του ΚΓ Θεσσαλονίκης και εξοικονομεί στους συναδέλφους πολύτιμο χρόνο, ενώ αποφεύγεται κάθε άσκοπη ταλαιπωρία και συνωστισμός. Χάρη δε στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον καθορισμό ραντεβού για καταχώριση πράξεων, αποφεύγεται η μεγάλη ταλαιπωρία αναμονής συναδέλφων και κοινού έξω από τα γραφεία του Κτηματολογίου και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα.

Ωστόσο κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣΘ ότι τα ραντεβού για καταχώριση πράξεων δεν επαρκούν να καλύψουν  την ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση και για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να διαμορφωθούν άμεσα οι συνθήκες, με την υποστήριξη του ΔΣΘ, ώστε να λειτουργήσει μόνιμα επιπλέον Ταμείο εξυπηρέτησης κοινού και να αυξηθούν αντίστοιχα τα διαθέσιμα ραντεβού.

Τέλος, ενόψει της επικείμενης ένταξης του ΚΓ Θεσσαλονίκης στον φορέα του Κτηματολογίου που θα επιτρέψει την ηλεκτρονική του λειτουργία και θα βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής συνεργασία προκειμένου να επιλύονται στον βαθμό του εφικτού τα προβλήματα που ανακύπτουν.