ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δ.Σ.Θ. & Ε.ΣΗΜ.ΕΤ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δ.Σ.Θ. & Ε.ΣΗΜ.ΕΤ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΕΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2019 ξεκίνησε το διήμερο συνέδριο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Σηματούχων Εταιριών για την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας – Έτος Αθλητισμού. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης TheMetμέσα σε πλήθος κόσμου και εορταστική ατμόσφαιρά. Επίτιμοι προσκεκλημένοι ήταν απόγονοι των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα δύο ονόματα που συνδέονται με την ανασύσταση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, Έλληνες Ολυμπιονίκες και εκπρόσωποι της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και των ομάδων ΑΡΗ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΑΕΚ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας, η Πρόεδρος της ΕΣΗΜΕΤ  κ. Μαρία Μακριδάκη, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Τομπούλης, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης κ.Κυριακή Ουδατζή και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης δόθηκαν βραβεία στα μέλη των οικογενειών Πιερ ντε Κουμπερτέν και Βικέλα οι οποίοι με τη σειρά τους απένειμαν βραβεία στους Έλληνες Ολυμπιονίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, κ.κ. Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Καλλιόπη Ουζούνη, Πηγή Δεβετζή, Φανή Χαλκιά και Αλέξης Νικολαΐδης. Παράλληλα με τη βράβευση παρουσιάστηκαν βίντεο με στιγμιότυπα των αθλητών από τους αγώνες τους, στιγμές που έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες.

Αμέσως μετά την βράβευση των αθλητών ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ομάδων, ξεκινώντας από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου που μας χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο EURO 2004 και συνεχίζοντας με τις ΑΕΚ, ΑΡΗ, ΠΑΟΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, για την κοινωνική τους προσφορά το σήμα τους και την παρουσία τους στο αθλητικό στερέωμα της χώρας μας.

Την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας Δ.Σ.Θ. και Πρόεδρος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ.Θ. και κ. Πόπη Αστεριάδου, δημοσιογράφος.